Hopp til innholdet

Nordisk barnebokkonferanse 2021

Nordisk barnebokkonferanse 2021 - Humor
Humor er tema for Nordisk barnebokkonferanse 2021. Illustrasjon: NBBK

En heldigital Nordisk barnebokkonferanse arrangeres 1.- 3. februar med humor som tema. Instituttet bidrar med to programposter.

Se fullstendig program

Uansett hvor hyggelig det er å møte kolleger og samarbeidspartnere til faglig påfyll, samtaler og sosialt samvær i Stavanger, så må vi dessverre begrense oss enda en stund. Sølvberget bibliotek og kulturhus inviterer likevel til forbrødring gjennom en digital utgave av Nordisk barnebokkonferanse.

Årets konferanse går over tre dager, med seminarer, innlegg og samtaler om humor i barne- og ungdomslitteraturen. Mandag 1. februar arrangeres seminaret Tull og tøys på ramme alvor. Humor i barne- og ungdomslitteraturen.

Dagen etter, tirsdag 2. februar, blir det både samtaler og foredrag. Til programposten Debatt fra hjemmekontoret: Vinner ikke humorbøkene litteraturpriser? møtes Troels Posselt (Foreningen !les), Mia Österlund (Åbo Akademi, ALMA-prisen, Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris og Augustprisen) og Guri Fjeldberg (kritiker og tidligere jurymedlem til Kritikerprisen). Paneldebatten ledes av Marianne Eskebæk Larsen (Københavns professjonshøjskole, Kulturministeriets illustratorprisudvalg, Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris og medlem i NBBKs programråd).

Samme dag presenterer formidlingskonsulent ved instituttet, Ingeborg Sivertsen Landfald, Bærekraftsbiblioteket. Billetter til dette er allerede i salg.

Onsdag 3. februar sendes et gratisprogram på  Sølvbergets YouTube-kanal, der barnebokinstituttene fra Sverige, Finland, Danmark og Norge bidrar med innhold.

Albus Festival ved DOKK1 i Århus bidrar med det danske programinnslaget Den farlige humor: Hva er det lov å tøyse med i bøker for barn? Og hva synes barn er gøy? Identitetspolitiske spørsmål sniker seg også inn i barnebøkenes verden, og i Danmark har de i det siste diskutert hvorvidt det er akseptabelt å gjøre narr av de tjukke, de stygge eller andre som på ulike måter måtte skille seg fra «normalen». Med Marianne Eskebæk Larsen lektor ved Københavns Professionshøjskole, forfatter Kim Fupz Aakeson, forfatter, journalist og kritiker Anita Brask Rasmusen, og Mette Rabæk Poulsen formidler i barnebiblioteket på Dokk1 i Aarhus.

Opptak til programposten Humor som survival kit som sendes på NBBK onsdag 3. februar 2021. Fra venstre programleder Eivor Vindenes og forfatterne Marius Horn Molaug, Elisabeth Helland Larsen og Ingeborg Arvola. Foto: Eivind Rutle/Elisabeth Helland Larsen.

Norsk barnebokinstitutts post på dette programmet er samtalen Humor som survival kit med forfatterne Ingeborg ArvolaElisabeth Helland Larsen og Marius Molaug. Samtalen ledes av redaktør, musiker og forfatter Eivor Vindenes som spør spørsmål som: Trenger barn humor for å overleve, hvorfor er humor så alvorlig og er det lov å le når man egentlig burde gråte?

Les også Elisabeth Helland Larsens artikkel: Latter i barne- og ungdomslitteraturen som livbøye eller våpen? skrevet til konferansen.

Praktisk informasjon
For tilgang til programmet 1.-2. februar kreves det kjøp av konferansepass.
Studenter får halv pris. Send en e-post til program@solvberget.no for rabattkode.
3. februar er programmet gratis og åpent for alle.

Les mer på nettsidene til Nordisk barnebokkonferanse

Relaterte innlegg