Hopp til innholdet

Torbjørn Urfjell ny styreleder i Norsk barnebokinstitutt

Torbjørn Urfjell

Torbjørn Urfjell, styreleder i Norsk barnebokinstitutt, foto: Niklas R. Lello

Torbjørn Urfjell har bred erfaring innen kultur, kommunikasjon, politikk og næring, og skal lede instituttets styre inn i en tid med store nyetableringer.

Urfjell er ansatt i nye Kristiansand kommune som direktør for kultur, frivillighet og innbyggerdialog. Han har bred faglig erfaring innen kultur, kommunikasjon og næring. Frem til høsten 2018 var han direktør i Virke Produsentforeningen, som organiserer film-, TV- og spillprodusentene i Norge. Urfjell har bakgrunn som folkevalgt og har vært politisk rådgiver i Utenriksdepartementet, kommunikasjonssjef i Stordalen Foundation og i FN-sambandet, og rådgiver i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese. Og han er også styremedlem i Cultiva, en stiftelse som støtter prosjekter innen kunst, kultur og kreativitet i Kristiansand og han har hatt en rekke andre styreverv.

– Jeg ser fram til å lede styret til Norsk barnebokinstitutt. Instituttet er veldrevet og viktig for forståelsen av god litteratur for barn, både blant de som jobber tettest på barn og i politikken, sier Torbjørn Urfjell.

Urfjell kommer til instituttets styre i en spennende periode, både for instituttet og for litteraturen.

– Norsk barnebokinstitutt har en stor oppgave foran seg: Vi skal etablere et masterstudium i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling og styrke forskningen, i særdeles det kunstneriske utviklingsarbeidet, sier direktør Kristin Ørjasæter, og fortsetter:
– Jeg ser frem til samarbeidet med det nye styret om disse oppgavene, og satser på at vi sammen skal fortsette å videreutvikle instituttet i pakt med samfunns- og medieendringene.

Torbjørn Urfjell overtar som styreleder etter Trygve G. Nordby, som har ledet instituttets styre siden 2011. Petter Aaslestad erstatter Karianne Bjellås Gilje som nestleder og Therese Manus er nytt styremedlem. Her er en komplett oversikt over vårt styre og råd.

Relaterte innlegg