Hopp til innholdet

Ungdommens kritikerpris går til Demian Vitanza

Dette livet eller det neste av Demian Vitanza (Aschehoug 2017)

Demian Vitanza mottok i dag, 14. mars, Ungdommens kritikerpris 2017 for sin bok, Dette livet eller det neste. Vi gratulerer!

Aleksander Mittet fra Kristiansund videregående skole og Kristine Fjellkårstad Orten fra Lillestrøm videregående skole delte ut prisen på vegne av juryen. I begrunnelse heter det blant annet:

«Vi mener at dette er en utrolig viktig bok, både på grunn av temaene den belyser, men også på grunn av den nye vinklingen vi får. Boken gir et innblikk i hvordan en ung gutt formes av samfunnet, kulturen og religionen som omgir ham. […] Selv om den fokuserer mye på forståelse og går i dybden på kompliserte tema og hendelser er den lettlest. Det synes vi er imponerende. Alle lesere ble inkludert i opplevelsen av boken.»  

– Årets vinner har engasjert alle typer lesere. Juryen sier det er en lettlest og kompleks bok som speiler noen vår tids store spørsmål. Dette er en gave til norsklærere, bibliotekarer og andre formidlere. Sjelden har vi sett at en bok engasjerer så mange, så sterkt, sier prosjektansvarlig i Foreningen !les, Bjarte Bakken.

Ungdommens kritikerpris administreres av Foreningen !les, og deles ut til skjønnlitterær samtidslitteratur, av elever i videregående skole. Prisen anerkjenner og synliggjør ungdoms lesning, og formidler norsk samtidslitteratur i skolen.

Årets jury har bestått av sju klasser i videregående skole fra sju forskjellige fylker:  klasse 2STA på Lillestrøm vgs. i Akershus, klasse 2 Muskk og drama på Alta vgs. i Finnmark, 2TAF ved Kristiansund vgs. i Møre og Romsdal, Oslo by steinerskole, klasse 2 humanist, litteratur fordypning, 3ST på Rissa vgs. i Sør-Trøndelag, 3 idrett på Kragerø vgs. i Telemark og 2STF ved Kristiansand katedraskole Gimle i Vest-Agder

Relaterte innlegg