Hopp til innholdet

Bokslukerprisens superfinalister

Bokslukerprisen superfinaliser
Superfinalister til Bokslukerprisen 2020/2021, omslag: Vigmostad & Bjørke, Samlaget, Aschehoug og Cappelen Damm.

Over 120 000 elever i 5.–7. klasse har stemt frem fem superfinalister til årets kåring av Bokslukerprisen, som deles ut 23. april neste år.

– Eg er enormt glad for dette. Det er spesielt kjekt at ei sakprosabok hamnar i superfinalen for første gong. Eg har vore mykje rundt og snakka for barn og ungdom om denne boka. Det verkar på meg som det å lære meir om sjimpansenaturen og å tenke over skilnadene på dyr og menneske, er noko som verkeleg fascinerer dei. Dette sier Alfred Fidjestøl, forfatteren av boka Som ein bror. Historia om sjimpansen Julius, som er en av de fem superfinalistene.

De neste fire plassene på lista går til Tor Arve Røssland for Kodeord Overlord, Magnus Carlsen og sjakkmorderen av Aleksander Kirkwood Brown og John S. Jamtli, Blå flaggermus av Harald Nortun og Harpa av A. Audhild Solberg.

I løpet av høsten har over 120 000 elever lest utdrag fra ti norske bøker. De har diskutert og stemt fram fem bøker som superfinalister til Bokslukerprisen. Femten juryklasser fra hele landet skal nå i gang med å lese bøkene og deretter stemme fram en vinnerbok. Bokslukerprisen deles ut i Oslo i forbindelse med Verdens bokdag 23. april 2021.

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris i regi av Foreningen !les. Prosjektansvarlig, Troels Posselt, er imponert over det store engasjement fra elever, lærere og bibliotekarer, og sier følgende i en pressemlding:

– Med Bokslukerprisen ønsker vi å skape engasjement for lesing, samtaler om litteratur og kjennskap til nyere utgivelser. Det har vært både moro og rørende å se den rekordstore aktiviteten i prisarbeidet denne høsten.

Relaterte innlegg