Hopp til innholdet

Reidar Kjelsen. Månedens illustratør i juli 2013

Reidar Kjelsen eier ikke hemninger. Likevel får han lov til å boltre seg innenfor barnebokforumet. Han jobber for å ødelegge ryktet til høner og påstår at damer er det slemmeste som finnes. Han har skrevet bøker om merkelige monstre, livredde dyr og en fyr som heter Gud. Han har til og med skrevet en prinsessebok for gutter! Reidar synes ikke at man skal undervurdere leserne bare fordi de er barn.

Totalt har Reidar gjennomillustrert over 40 bøker/hefter, hvorav 14 er selvskrevne. Han liker å gjøre narr av forfatteren når han illustrerer. De siste årene har han hatt rundt 3000 forestillinger på norske skoler og biblioteker. Dette på tross av at alle som inviterer han ber om bråk! Ingen har til dags dato tort å oversette bøkene hans til utenlandsk!
Man kan saktens spørre seg hva som er bakgrunnen for en så utradisjonell skjebne…

Joda. Reidar har vokst opp på det norske vestlandet. Han klinte ikke før han var 19 år og har en idrettskarriere som begrenser seg til et par selvmål. Han var en sjenert outsider på Kunst og Håndverkskolen og jobbet for myke verdier i militæret. I dag er han gal mann på rett sted.

Sjekk www.svinepelsen.no

 

Galleri

Relaterte innlegg