Hopp til innholdet

Bo Gaustad, Anna Fiske og Eli Hovdenak stiller ut i Tegnerforbundet 19.10-19.11

 

Tre av våre fremste illustratører stiller samtidig ut i Tegnerforbundet denne høsten, men med hver sin utstilling.

Bo Gaustad er aktuell med utstillingen «Meget begavede dyr», Anna Fiske bidrar med «Trær jeg har møtt», mens Eli Hovdenak har kalt utstillingen sin «Jeg tenker på mulige utveier». Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid – utstillingen åpner førstkommende torsdag 19. oktober kl. 18.00, og står til 19. november. Det blir også kunstnersamtale med de tre utstillerne søndag 22. oktober kl. 13.00.

Både Bo Gaustad og Eli Hovdenak har tidligere gått på NBIs forfatterutdanning, og vi gleder oss til å se utstillingene deres i samspill med Anna Fiskes uttrykk.

 

Foto: Bo Gaustad/Tegnerforbundet

Meget begavede dyr – Bo Gaustad

Bildeboka ”Lille Olle” handler om en begavet gris som gir sitt hjerte og sjel til fiolinspill. Selv med foreldre som setter ham ut i skogen, sultne kråker som ønsker seg en helstekt gris, og uhyre vanskelige spilleforhold på grillen, holdt han fokus. Og får sin belønning. Dette viser oss hvor ensom og tornefull kunstens vei er. Kanskje særlig for en gris. Utstillingen viser originaler i pastellkritt. Les mer om Begavede dyr

 

Foto: Eli Hovdenak/Tegnerforbundet

Jeg tenker på mulige utveier  – Eli Hovdenak

Vi bor på en forunderlig liten klode. Vi har det fint her oppe i vårt hjørne. Samtidig skjer det mye urovekkende: Vi har blitt så mange, og vår virketrang forandrer klimaet og forurenser hav, jord og luft. Vi fordriver og utrydder andre arter uten tanke på hvordan vi skal klare en framtid uten dem. Vi lager atomvåpen nok til å utslette oss selv mange ganger.
Les mer om Jeg tenker på mulige utveier

 

 

 

 

Anna Fiske/Tegnerforbundet

Trær jeg har møtt – Anna Fiske

Kastanjetreet på gårdsplassen. Det høye, svære, stolte, bjørketreet med lange svingende armer. Sørgepilen, og treet med en stamme sort som kull. Dette er noen av trærne i Anna Fiskes liv. Og så alle furutrærne: i barndommens hage, ved havet, der de er formet av salt kuling, på fjellet, i hagen i det nye landet. Man må nemlig alltid ha et furutre i livet. Les mer om Trær jeg har møtt

 

 

Relaterte innlegg