Hopp til innholdet

Bragepris til Fiske, Uri og Hagerup

Anna Fiske og Helene Uri - bokomslag

Anna Fiske og Helene Uri har vunnet Brageprisen 2018 i hver sin kategori, omslag: Cappelen Damm og Gyldendal

22. november ble vinnerne av Brageprisen 2018 offentliggjort på Dansens hus. Instituttet er godt representert.

Vi gratulerer Anna Fiske med Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok med Elven. Og professor ved instituttet, Helene Uri, med pris i kategorien sakprosa. Det var også gledelig at Klaus Hagerup mottok hedersprisen for sitt forfatterskap.

Forskning og utvikling

I kategorien barn- og ungdomslitteratur vant illustratør, tegneserieskaper, forfatter og billedkunstner Anna Fiske Brageprisen med boka Elven (Cappelen Damm). Elven er en illustrert roman om tenåringsjenta Helena og venninnen Turid som opplever noe dramatisk. Romanen er basert på forfatterens egne opplevelser. I en tekst på forlagets blogg, Forlagsliv, skriver hun: «Som alltid når jeg jobber med selvopplevde hendelser og for å skape dramaturgi og letthet i fortellingen, tas hendelser bort, tettes til, folk blir borte, en person blir kanskje omgjort til to» Bokprosjektet startet opp underveis i en skrivekunst-gruppe arrangert av instituttet ved Hilde Hagerup – som del av vårt forskningsprosjekt Litteratur, litteraturformidling og kunstopplevelse 2016-2018, som nå er inne i den avsluttende fasen.

Kjønnsmessig

Det har også vært mye oppmerksomhet rundt boka Hvem sa hva? Kvinner menn språk. Helene Uri er professor II ved instituttet, forfatter og språkforsker. Hun har skrevet en bok om hvordan man snakker om kvinner og menn, og hvordan menn og kvinner snakker. Dette er en bok om hvordan språket speiler og former virkeligheten, og om forholdet mellom kjønnsforestillinger og språk. Hvem sa hva? vant Brageprisen i kategorien sakprosa.

Relaterte innlegg