Hopp til innholdet

Nominasjonene til Brageprisen 2022

Noen av de nominerte titlene, omslag: forlagene

De nominerte til Brageprisen 2022 ble offentliggjort 27. oktober. Her er nominasjonene innen barne- og ungdomslitteratur.

I klassen for barne- og ungdomsbøker er Julia Kahrs nominert for boka Familien Brattbakk (Gyldendal), Hilde Myklebust for ungdomsromanen Splintra (Samlaget), Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig (ill.) for Grisaldo (Cappelen Damm), siste bok i den illustrerte serien om reven og grisungen, og Tyra Teodora Tronstad for Oppskrift mot ånder som knuser ting (Aschehoug), som juryen omtaler som «ei forteljing for alle som hungrar etter ei skikkeleg god bok».

I åpen klasse, som i år er sakprosa for barn og unge, finner vi Det kuleste fra vikingtiden (Kagge) av Martin Aas, Aina Bassos Dei dødsdømde (Samlaget), Ida Kristine Larmo sin tegneserie fra andre verdenskrig, Rigel. Urettens ekko (Strand), og Peder Samdal sin bok, Mer enn en klubb (Cappelen Damm), som innbyr til kritisk tenkning rundt fotball.

Vi gratulerer de nominerte!

Alle nominasjoner, også for voksne, med juryens beskrivelser finner du på Brageprisens nettsider. Prisene blir delt ut 24. november.

Brageprisen ble første gang ble delt ut i 1992 og er en av Norges viktigste litterære priser. Prisen deles ut av Stiftelsen Den norske Bokprisen. I fjor var det Erlend Skjetne som vant i barne- og ungdomslitteratur-klassen med boka Eit anna blikk (Flamme), mens Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie mottok prisen i åpen klasse for Søstre. Min historie etter Utøya (Vigmostad & Bjørke), en sakprosabok for ungdom.

Relaterte innlegg