Hopp til innholdet

Den danske appen Wuwu&Co vant Bologna Ragazzi Digital Award 2016

Appen vant i klassen for fiksjon, men har også stukket av med andre gjeve priser det siste året. Den mottok Spilprisen 2015 – Winner of best danish language game, og ble Winner of best nordic children’s game under Nordic game awards 2015. Hva gjør denne appen til en vinner?

WuWu & Co, ble først kjent for det norske, barnelitterære miljøet under den nordiske barnebokkonferansen i Stavanger i 2015. Du kan lese mer om WuWu & Co i artikkelen Når lyden får ei anna pipe av NBIs Øystein Espe Bae, skrevet høsten 2015 til NBIs prosjekt om den barnelitterære fortellerstemmen:

wuwu

Foto: Step In Books

«WuWu & Co. (Helle, 2014) er ein type digital litteratur, ein såkalla ”digital først”-produksjon som ikkje byggjer på eit tidlegare papirbasert verk (Seip Tønnesen, 2014). Den er har eit klart barneperspektiv, men er også eit digitalt crossover-verk som fascinerer vaksne med si utnytting av moglegheitene som ligg i nettbrettet for digital historieforteljing.

Sarah Mygind er doktorgradsstipendiat på Aarhus universitet der ho forskar på tverrmediale digitale forteljingar. I følge Mygind er WuWu & Co. med på å setje ein ny standard for den digitale litteraturen for barn, fordi ein som lesar verken kan tie eller sitte stille i møte med verket. Mygind skriv at ein knapt kan ”forestille sig en finere kulmination på den store udvikling inden for de digitale fortællinger” enn Merete Helles verk (Mygind, 2014).» Les hele artikkelen

 

Les om bakgrunnen for Bologna Ragazzi Award og se oversikten over alle vinnerne.
Les mer om den danske Spilprisen
Les om Nordic Game Awards 2015

Lyst til å reise til Bologna? Les Bokbading i Bologna – en tur til verdens største barnebokmesse

 

Relaterte innlegg