Hopp til innholdet

Fortellerverksted om ordløse bøker og bildenes dramaturgi

Karin Cyrén, Maraton, bildebok, Lilla Piratförlaget, 2019

Vi inviterer illustratører og forfattere til en dag med workshops, samtaler og foredrag om visuell historiefortelling 25. oktober.

Hvilke muligheter gir det oss å fortelle historier bare med bilder? Hvordan lager du en ordløs bok? Hvilke utfordringer møter du? Hvilke spesielle egenskaper i bildet kan vi utnytte? Og hvem kan vi nå med ordløse bøker? Dette er spørsmålene vi stiller oss når vi arrangerer en dag viet til ordløse bøker og bildenes dramaturgi.

Vi vil også lære om alternative typer fortellerteknikker og dramaturgisk tenkning i bildefortelling i bokformat. Og vi vil ha workshops med fokus på hvordan vi forteller historier med bilder i rekkefølge.

Denne dagen henvender vi oss til illustratører, bildebokskapere, forfattere og kunstnere som er interessert og ønsker å lære mer om visuell historiefortelling. Dagen vil bestå av samtaler, foredrag og workshops med erfarne bildebokskapere.

Vi får besøk av:

Tuva Synnevåg, som er illustratør og animatør, utdannet innen animasjon ved Universitetet i Volda. Tuva har jobbet som animatør på mange animasjonsfilmer. Hennes egen animasjonsfilm Sáiva  har blitt vist på en rekke festivaler over hele verden og har vunnet flere priser. I 2020 kom hennes ordløse bok Tidevann  ut.

Marie Herzog, en Malmö-basert illustratør, med en MFA i design fra HDK-Valand, som jobber med bildebøker, informasjonsmateriell, plakater og kampanjer. Hun er også initiativtaker og kunstnerisk leder for Bildvärld/Gränsland, som arrangerer Illustrasjonsfestival og Scene for alternativ historiefortelling. I tillegg til egen praksis underviser og foreleser hun i grafisk design, illustrasjon og historiefortelling.

Karin Cyrén, som er en Stockholm-basert illustratør og forfatter som tidligere studerte ved Konstfack. I dag arbeider hun med illustrasjonsoppdrag, bildebøker og offentlige kunstinstallasjoner. Hun har skrevet og illustrert flere bildebøker, og hennes tekstløse bok «Maraton» ble tildelt bildebokprisen Snöbollen 2019 for årets svenske bildebok.

Tid: 25. Oktober 2023 kl. 9.30-17.00
Sted: Norsk barnebokinstitutt, Observatoriegata 1B, Oslo, 1. etasje

Program

09.15–9.30Kaffe
09.30–9.35Velkomst ved Norsk barnebokinstitutts direktør, Nisrin Maktabi-Barkouki.
09.35–9.50Innledning: Hvilke muligheter gir ordløse bøker oss? Innledning ved Alice Lima de Faria og intervju med initiativtageren til biblioteket med ordløse bøker for flyktninger på den italienska øya Lampedusa, Deborah Soria.
9.50–10.20Samtale 1: Hvordan skaper man en historie med bare bilder? Hvilke utfordringer og muligheter rommer en tekstløs fortelling? Samtale om arbeidet med boken Tidevann, med illustratør Tuva Synnevåg og Alice Lima de Faria.
10.20–10.40Miniworkshop ved illustratør Tuva Synnevåg, som gir oss en illustrasjonsoppgave.
10.40–11.00Kaffepause
11.00–11.45Forelesning 1: Ikke-linjære bildebøker ved illustratør Marie Herzog.
11.50–12.50Lunsj
12.50–14.10Workshop 1 ved illustratør Marie Herzog. Workshopen tar for seg teksten og bildets forhold til temporalitet, narrativ og sekvens.
14.10–14.50Forelesning 2 ved illustratør Karin Cyrén gir en forelesning om ordløse bildebøker og tekst i bildefortelling med utgangspunkt i sin ordløse bildebok Maraton. Klar. Ferdig. Gå!
14.50–15.00Kaffepause
15.00–15.20Samtale 2: om arbeidet med bildeboken Maraton. Klar. Ferdig. Gå! med illustratørene Marie Herzog og Karin Cyrén.
15.20–15.50Workshop 2: Karin Cyrén holder en workshop med utgangspunkt i bildefortelling.
15.50–16.00Spørsmål, innspill og avslutning
                             

Seminaret er gratis, men har et begrenset antall plasser. Vi byr på en lett lunsj. Husk å melde inn eventuelle kostholdshensyn i påmeldingsskjemaet.

Påmeldingsfrist: 18. oktober

Påmeldingsskjema

Relaterte innlegg