Hopp til innholdet

Skriverommet: Om å skrive for skjerm

Skriverommet ved Norsk barnebokinstitutt er vår satsning på kursing av etablerte forfattere og tidligere studenter ved instituttets forfatterutdanning.

Fredag 29. september inviterte Skriverommet i samarbeid med Norske Barne og Ungdomsbokforfattere (NBU) til et seminar om å skrive for skjerm – altså for film og TV. Det ble en inspirerende dag med innlegg fra forfattere Harald Rosenløw Eeg og Heidi Linde, samt NRK Supers Ingrid Hafstad og Norsk Filminstitutts Elin Erichsen.

«Du går fra å være Gud, til i beste fall Jesus, kanskje Judas», slik beskrev Harald Rosenløw Eeg overgangen fra å skrive roman til å skrive manus, noe som også var temaet for Heidi Lindes innlegg. Ingrid Hafstad ga et spennende innblikk i hvordan NRK Super jobber for å treffe ulike barn i alderen 0-11 år, mens Elin Erichsen presenterte Norsk filminstitutt sitt manusutviklingsprogram.

 

 

 

 

 

Alle foto: Niklas R. Lello/NBI

13.– 14. november blir det en oppfølgende, praktisk workshop for inntil fem deltakere som har ideer de ønsker å diskutere. Workshopen ledes av Axel Hellstenius og Hilde Hagerup og kommer blant annet til å ta for seg filmdramaturgi og pitching. Mer informasjon følger.

Relaterte innlegg