Hopp til innholdet

Julegløgg med besøk fra filmens verden

30. november inviterte vi til julegløgg med besøk fra animasjonsfilmens verden. Elin Grimstad, animatør, illustratør og tidligere student ved NBIs forfatterutdanning, er kvalifisert til Oscar-nominasjon i kategorien «Beste animerte kortfilm» for filmen Evige jaktmarker. Til oss kom hun for å fortelle om prosessen bak filmen.

Kristin Ørjasæter ønsket velkommen med drypp fra Norsk barnebokinstitutts planer for 2018. Elin Grimstad fortalte om filmprosjektet, og viste stillbilder og utdrag fra filmen som vant ”Golden Dove” for Best Short Animation Film under International Leipzig Festival for Documentary and Animated Film 2016.
Evige jaktmarkerse trailer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Animasjonsfilmen ”Evige jaktmarker” er en av de 63 filmene på listen over alle årets Oscar-kvalifiserte kortfilmer. Av disse blir 10 valgt ut til å gå videre mot Oscar-nominasjon. Denne kortlisten vil bli annonsert om kort tid. Elin er opprinnelig fra Giske i Møre og Romsdal. Filmen er hentet fra en sann historie fra barndommen på øya, og filmens visuelle verden, flora og fauna er inspirert av naturen på Giske.

Elin om Elin:
Eg er utdanna ved Bath Spa University i England, der eg har ein Batchelor of Creative Arts med fokus på barnelitteratur og skriving for barn og unge og animasjonsfilm produksjon. Har grunnfag i kunst og design frå City og Islington College, samt eitt år frå teaterskule Desmond Jones Theater School i London. Mellom 2007- 2009 gjekk eg forfattarutdanninga ved Norsk barnebokinstitutt. Eg flytta til Oslo i 2004, etter å ha budd i England sidan 1995. I Oslo starta eg mitt eige, lille animasjonsstudio, «Grimfilm», med fokus på multiglas/ stop-motion animasjon.

 

Alle bilder: Elin Grimstad

Relaterte innlegg