Hopp til innholdet

Hilde Hagerup er ansatt som forfatter i undervisningsstilling hos NBI

Norsk barnebokinstitutt har ansatt Hilde Hagerup som Forfatter i undervisningsstilling. Hun skal bruke sin kompetanse inn i NBIs forfatterutdanningHagerup-Hilde og videreutdanning av litteraturformidlere ved å utarbeide kurs for disse målgruppene.

Norsk barnebokinstitutt er stolte av at vi nå kan gi ytterligere kompetanseheving til forfattere, lærere, bibliotekarer, kritikere og journalister som jobber med formidling av barne- og ungdomslitteratur.

– Skriving er et konsentrasjonsarbeid den enkelte sitter alene med. Jeg gleder meg til å få løfte blikket og være med på instituttets forskningsutvikling. Ikke minst gleder jeg meg til å arbeide tett med formidlerne av den nye barne- og ungdomslitteraturen, sier Hilde Hagerup.

– Hilde Hagerup har utmerket seg som en betydelig forfatter av barne- og ungdomsbøker i løpet av de siste 17 årene, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt Kristin Ørjasæter. – Med denne ansettelsen har NBI tatt et viktig skritt mot målet om å bygge opp instituttet som et møtested for både kunstnerisk og akademisk refleksjon over barne- og ungdomslitteratur.

Relaterte innlegg