Hopp til innholdet

Endre Lund Eriksen er hovedforfatter for barneprogrammet på Ordkalotten

Endre Lund Eriksen
Endre Lund Eriksen, foto: Niklas R. Lello

Eriksen, som er fagleder for vår masterutdanning, er i år hovedforfatter for Tromsø-festivalens barne- og ungdomsprogram, Bang!

I tillegg til andre arrangementer vi Eriksen delta på det årlige Bang-seminaret, som finner sted på Perspektivet Museum onsdag 8. november fra kl. 18.00. Norsk barnebokinstitutt er medarrangør for seminaret. Eriksens bidrag vil handle om trender og tendenser innen sakprosa for barn og unge, og han vil delta i en panelsamtale om kvalitet i sakprosa til denne målgruppen sammen med Bjørn Arild Ersland, forfatter og leder av NFFOs sakprosaskole for barn og ungdom, forfatter Line Renslebråten og forfatter Monica Steinholm.

Bang! er et samarbeid mellom Ordkalotten og flere andre aktører som i løpet av festivaluka inviterer barnehager og skoler til forfattermøter og fortellerstunder, Tromsø biblioteks bokbuss kjører med forfattere til skoler og barnefilmklubben viser film på cinemateket. Bang! retter seg til barn helt opp til videregående skole.

Ordkalotten – Tromsø internasjonale litteraturfestival er blitt arrangert siden år 2000, med både norsk og utenlandsk litteratur på programmet. Den kunstneriske profilen er preget av den nordlige beliggenheten, men er også global. Festivalen har et urfolksperspektiv og jobber for å ivareta samisk, norsk og kvensk språk. Årets festival finner sted fra 9. til 11. november

Relaterte innlegg