Hopp til innholdet

Hva kan forfattere i dag lære av Anne-Cath. Vestly?

Anne Helgesen, foto: Fototrollet, omslag: Aschehoug

Vi inviterer til et åpent foredrag ved forfatter og Vestly-biograf Anne Helgesen torsdag 16. november.

Tid: Torsdag 16.november kl. 12.00-13.00 
Sted: Norsk barnebokinstitutt, Møterom 70, 1.etasje, Observatoriegata 1 B, Solli plass, Oslo 

Anne-Cath. Vestly har skrevet bøker som har underholdt barn gjennom flere generasjoner, og gjorde et uutslettelig inntrykk på de som vokste opp med hennes karakteristiske fortellerstemme i Barnetimen for de minste på NRK radio. De senere år har både Knerten og Mormor og de åtte ungene blitt filmatisert til stor suksess. Vestly var en pioner innen norsk barnelitteratur og tok opp kontroversielle tema som kjønnsroller og likestilling. Hun var multimedial før noen visste hva det var, og skrev både dramatikk, bøker, hørespill og tv-drama. Hun var også en svært populær formidler, ikke bare som forteller i Barnetimen, men også som skuespiller i egne verk på tv og scene.  

Anne Helgesen har skrevet biografien Mye mer enn Mormor og vil i dette foredraget fortelle om Anne-Cath. Vestlys forfattermetode. Hvordan jobbet hun som forfatter? Hvordan gjorde hun research, og hva gjorde hun for å innta barnets perspektiv? Og hva kan dagens forfattere av barnelitteratur lære av Vestly?

Foredraget er åpent for alle, og er også er en del av undervisningen ved Norsk Barnebokinstitutts masterutdanning i skrivekunst og formidling for barn og unge.

Påmelding

Påmeldingsfrist: 14. november

Relaterte innlegg