Hopp til innholdet

PodKæst fra Leser søker bok

Illustrasjonsfoto: Jonathan Velasquez via Unsplash

Leser søker bok lanserte torsdag 27. august podcasten PodKæst på Deichman Tøyen.

Digital formidling

Monica Helvig
Monica Helvig, foto: Leser søker bok

I en tid hvor koronaen setter begrensninger for kulturelle arrangement og vi ikke like enkelt som før kan møtes fysisk for å oppleve litteratur, har vi måttet tenke annerledes når vi ønsker å få bøkene ut og frem til leserne. Dette sier Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok, i forbindelse med at de nå har lansert PodKæst, en podkast for ungdom.
Restriksjonene har åpnet opp for nye tanker om formidling og Leser søker bok har siden i vår hatt fokus på litteraturformidling på digitale plattformer. Vi har blant annet arrangert digitale språkkafeer og livestreamet flere forfatterintervjuer.

Gjesteliste

Programleder for PodKæst er Felipe «Fela» Orellana, som er musiker og jobber på Biblio Tøyen. I hver episode inviterer han en ny gjest til en samtale om alt fra identitet og miljø, til kjærlighet og bøker. På gjestelista finner vi blant andre Camara Lundestad Joof, Linnea Myhre, Carl Martin Eggesbø og Abu Hussain.

Favorittbøker

Marlon Valdés Langeland, foto: Leser søker bok

I tillegg har et knippe kjente personer, blant andre Silya Nymoen, Ingrid Vik Lysne, Iman Meskini og Dennis Siva Lie, valgt sine personlige favoritter blant bøkene i Boksøk og presenterer disse i korte filmsnutter, som ble vist på lanseringen

Åpning på Deichman

På åpningen bød programmet på lesninger av skuespillerne Marlon Valdés Langeland og Sulekha Ali Omar. Journalist Ole Mathismoen snakker om miljø og bærekraft.

Les mer og hør PodKæst her.

Relaterte innlegg