Hopp til innholdet

Podkast: En samtale om Anne-Cath. Vestly

Endre Lund Eriksen (foto: Niklas R. Lello) og Anne Helgesen (foto: Fototrollet/Aschehoug)

Vestly-biograf Anne Helgesen snakker med Endre Lund Eriksen om Vestlys liv og forfatterskap i denne episoden av vår podkast, Barnebokprat.

Anne-Cath. Vestly skrev bøker som har underholdt barn gjennom flere generasjoner, og gjorde et uutslettelig inntrykk på de som vokste opp med hennes karakteristiske fortellerstemme i Barnetimen for de minste på NRK radio. Men er Vestlys bøker fortsatt relevante for barn? Hva var hennes metode for å ta barnets perspektiv når hun skrev? Kan forfattere i dag lære noe av Anne Cath Vestly?

I denne episoden snakker Endre Lund Eriksen, som er fagleder på vår forfatterutdanning med med Anne Helgesen, som har skrevet Anne-Cath. Vestly-biografien Mye mer enn mormor.

Helgesen har en doktorgrad i teatervitenskap og bakgrunn som forfatter, skuespiller, radiostemme og scenekunstner, hovedsakelig innen figurteater. Hun har også vært redaktør for en serie bøker om barnedramatikk sammen med Petra Jonsdatter Helgesen. De to mottok også i 2011 NBI-stipendet for et arbeid med å kartlegge norsk barnedramatikkhistorie i perioden 1905 og fram til i dag.

Relaterte innlegg