Hopp til innholdet

Hilde Hagerup blir professor i skrivekunst

Hilde hagerup

Hilde Hagerup

Hilde Hagerup blir professor ved Norsk barnebokinstitutt, og skal lede arbeidet med å bygge opp et masterprogram i barnelitterær skrivekunst.

I fjor høst ble det klart at regjeringen gjennom statsbudsjettet la ti millioner på bordet for å styrke barne- og ungdomslitteraturen. Blant annet fikk Norsk barnebokinstitutt midler til å styrke forskningen og å utvikle et masterprogram i barnelitterær skrivekunst. I forbindelse med dette arbeidet har vi nå ansatt Hilde Hagerup som professor i skrivekunst.

Hagerup skal jobbe med kunstnerisk utviklingsarbeid, undervise og lede det faglige arbeidet med masterutdanningen.

– Norsk barnebokinstitutt har påtatt seg å etablere en masterutdanning i barne- og ungdomslitterær skrivekunst. Det forutsetter at instituttet har en aktiv kunstnerisk forskningsaktivitet, det som heter kunstnerisk utviklingsarbeid. Hilde Hagerup har både utmerket seg som en betydelig forfatter av barne- og ungdomslitteratur i løpet av de siste 21 årene og tatt ansvar for utviklingen av barne- og ungdomslitterær kunstnerisk utviklingsarbeid. Vi er stolte over at hun nå er tilkjent professorkompetanse. Med henne som faglig leder er vi trygge på at den masterutdanningen som vi skal etablere blir faglig solid, oppdatert og relevant, til beste for den norske barne- og ungdomslitteraturen, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt Kristin Ørjasæter.

Hilde Hagerup er en produktiv og allsidig forfatter, og i tillegg til barne- og ungdomsbøker i flere sjangere, har hun også skrevet bøker for voksne og tekster for scene og skjerm. Hun har vært ansatt som forfatter i undervisningsstilling ved Norsk barnebokinstitutt siden 2015, og har bidratt med sin kunnskap og erfaring til den forfatterutdanningen på lavere nivå, som instituttet har tilbudt siden 2006. I tillegg har hun jobbet med kurs og kompetanseformidling samt bidratt i instituttets forskning og kunstneriske utviklingsarbeid.

– Jeg gleder meg stort til å sette i gang arbeidet med masterstudiet sammen med flinke folk på instituttet. Ikke minst ser jeg fram til å være en hjelper og sparringspartner for andres forfatterskap, sier Hilde Hagerup selv.

Henvendelser vedrørende dette kan rettes til Kristin Ørjasæter (kristin.orjasater@barnebokinstituttet.no / 416 82 158) eller Hilde Hagerup (hilde.hagerup@barnebokinstituttet.no / 936 21 315)

Relaterte innlegg