Forsker- og lesesalsplasser

Norsk barnebokinstitutt (NBI) holder til i bygget «Halvbroren» i Observatoriegaten 1b på Solli Plass i Oslo. I våre lyse og luftige lokaler i 4. etasje har vi en lesesal med plasser for forskere, nåværende og tidligere NBI-studenter, og andre som arbeider med barne- og ungdomslitteratur.

NBI eier en stor boksamling som forvaltes av Nasjonalbiblioteket. Forskningslitteraturen og de 3 siste års fag- og skjønnlitterære utgivelser befinner seg på Norsk barnebokinstitutts lesesal. Tidligere utgivelser er tilgjengelige fra Nasjonalbibliotekets magasin. Utlån av bøker skjer gjennom Nasjonalbibliotekets utlånssystem.

Forskerplass
Forskerplass i NBI

Forskerplasser

Foruten en arbeidsplass med flott utsikt får du tilgang til en stasjonær pc, egne hyller og en låsbar skuffeseksjon. Forskere som ønsker fast forskerplass kan sende en kort søknad som beskriver prosjektet du holder på med, hvorfor du ønsker å benytte plassen og hvor lenge. Søknaden sendes til NBIs administrasjonsleder Ellen Aagaard: ellen.aagaard@barnebokinstituttet.no

 

Sittegruppe lesesal
Fra lesesalen i NBI.

 

Lesesalsplasser

Det er 17 plasser på NBIs lesesal. Plassene er tilgjengelige i kontortiden for nåværende og tidligere NBI-studenter, og andre som arbeider med barne- og ungdomslitteratur. Alle plassene har strømuttak og tilgang til eget trådløst nettverk.

Det er mulig å få fast leseplass for ett semester. Søknad om dette sendes til ellen.aagaard@barnebokinstituttet.no