Undervisningspersonale begge studier

ewo-selfie

Jon Ewo, veileder
Forfatter. Utdannet som bibliotekar. Har arbeidet som biblioteksjef i Vestby kommune. Og innen forlagsbransjen som manuskonsulent, redaktør, og forlegger. Han debuterte i 1986 med novellesamlingen Det sies at oktober er en fin måned. Har vært frilanser og levd av forfatterskapet siden 1991. Har gitt ut over ett hundre bøker, hvorav de fleste er barne- og ungdomsbøker.

Hagerup-Hilde

Hilde Hagerup, professor i skrivekunst
Forfatter med førsteamanuensiskompetanse. Debuterte i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter. Har siden utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hun har også oversatt og skrevet filmmanus. Hilde har lang erfaring som formidler og har holdt skrivekurs over hele landet. Bøkene hennes har mottatt flere priser og er oversatt til mange språk, blant annet svensk, dansk, tysk, fransk, hollandsk, koreansk og tyrkisk.

HANNE KIIL-1834-FOTOGRAF ANNE E S ENGER copy

Hanne Kiil, litteraturpedagog ved NBI
Cand. philol. med hovedoppgave om barne- og ungdomslitteratur. Utdannet lærer/lektor med flere års praksis fra grunnskole, videregående skole, høgskole og universitet. NBIs fagansvarlige for litteraturformidlingsprosjektet Teksten i bruk. Har publisert flere artikler om norsk barne- og ungdomslitteratur. Medlem i Norsk kulturråds vurderingsutvalg for bildebøker, for periodene 2012-2013 og 2014-2015.

Dag Larsen

Dag Larsen, seniorrådgiver og forfatter
Forfatter, debuterte 1977, har utgitt 18 bøker for barn og voksne, og skrevet flere scenestykker. Forlagskonsulent for barne- og ungdomslitteratur i Aschehoug 1984-1998, lærer ved div. skrivekurs i grunn- og videregående skoler 1982-2006, medlem av Det litterære råd i Den norske Forfatterforening 1994-1998, leder av Norske Barne- og Ungdomsbok-forfattere 1998-2004, samt flere tillitsverv og oppgaver tilknyttet forfattervirksomheten.

Steffen R. M. Sørum

Steffen R. M. Sørum, førsteamanuensis, forfatter og fagleder for forfatterutdanningen
Steffen har jobbet i forlagsbransjen i 16 år som forlagsredaktør for barne- og ungdomslitteratur. Han debuterte i 2000 med romanen «Du elsker meg» og har siden gitt ut en rekke bøker for både barn, ungdom og voksne. For boken «Skriv genialt!», som han skrev sammen med Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos, fikk han Kulturdepartementets pris for beste fagbok i 2016.

mini-helene-3

Helene Uri, veileder
Forfatter, debuterte i 1995 med ungdomsromanen Anna på fredag. Hun er for tiden professor II i kreativ skriving ved Norges Kreative Høyskole. Uri har hovedfag i nordisk, doktorgrad i lingvistikk og arbeidet i tolv år ved Universitetet i Oslo. I tillegg til sin skjønnlitterære produksjon for barn, ungdom og voksne har hun skrevet en rekke fagbøker innen lingvistikk. Bøkene hennes er oversatt til flere språk, blant annet dansk, svensk, tysk, engelsk, fransk, spansk og japansk.

KRISTIN ORJASAeTER-1698-FOTOGRAF ANNE E S ENGER copy

Kristin Ørjasæter, direktør ved NBI
Doktorgrad i litteraturvitenskap, med undervisningserfaring fra universitetene i Oslo og Århus. Har publisert seks fagbøker og en rekke forskningsartikler om nordisk litteratur, inkludert barnelitteratur, og har arbeidet som barnebokredaktør og som redaktør for nettstedet barnebokkritikk.no. Som direktør for NBI har hun blant annet etablert Barnelitterært forskningstidsskrift BLFT, det første nordiske forskningstidsskriftet for barne- og ungdomslitteratur.

Nettstudium i samtidslitteratur

OYSTEIN ESPE BAE-1657-FOTOGRAF ANNE E S ENGER copy

Øystein Espe Bae, Fagleg leiar for nettstudiet NBI
Mastergrad i Nordisk litteratur frå NTNU, har arbeidd som høgskulelektor på Høgskulen i Volda og på Nynorsksenteret, som norsklektor i den vidaregåande skulen, som redaksjons-medarbeidar for Kunnskapsdepartementets nettstad Minstemme.no, som frilansjournalist, bokmeldar og forlagskonsulent på barnelitteraturfeltet.

Studiekontakt: mobil 994 93 932, e-post oystein.bae@barnebokinstituttet.no

Hilde Hagerup ( se over)

Hanne Kiil (se over)

Kristin Ørjasæter (se over)