Kurs i intervjuteknikk med journalist Lena Storvand

Hilde Hagerup leder en samtale under ett av våre arrangementer, foto: Niklas R. Lello
Hilde Hagerup leder en samtale under ett av våre arrangementer, foto: Niklas R. Lello

Skriverommet ved Norsk barnebokinstitutt inviterer barne- og ungdomsbokforfattere til et todagers praktisk kurs i intervjuteknikk 13. og 14. november.

Kurset egner seg både for deg som jobber med research til et bokprosjekt og deg som intervjuer folk foran et publikum. Tirsdag 13. november får vi besøk av journalist Lena Storvand, dagen etter blir det mulighet til å diskutere egne prosjekter med de andre på kurset og Hilde Hagerup fra barnebokinstituttet.

  • Hvordan skal du spørre så du får skikkelig gode svar?
  • I jakten på informasjon er effektiv intervjuteknikk essensielt.
  • Du må stille gode spørsmål, men hvilke er egentlig det?

På kurset gir Lena Storvand deg verktøyene du trenger for å få mest ut av samtaler – enten det er med maktmennesker eller hvermannsen. Vi undersøker hvilke spørsmål som fungerer, og hvilke som ikke gjør det. Dessuten ser vi på hvordan mange – særlig maktmennesker – trenes på å ta styringen i samtaler.

Kursleder Lena Storvand har jobbet som journalist i 30 år, over 20 av disse i VG. Gjennom hundrevis av intervjuer med mennesker i ulike livssituasjoner har hun utviklet sin egen intervjuteknikk. Nå jobber hun blant annet som kursleder – deriblant på Institutt for journalistikk – og som foredragsholder.

Tid: Tirsdag 13. og onsdag 14. november kl. 10.00–15.00
Sted: Norsk barnebokinstitutt, Observatoriegata 1B, Solli plass, Oslo
Det er et begrenset antall plasser på kurset

Påmelding

Beklager, skjemaet er ikke lengre tilgjengelig.